Ofte stilte spørsmål & vedlikehold


Ofte stilte spørsmål om våre oppblåsbare båter og joller. Vennligst besøk www.takacat.eu for manualer, tips og råd.


Er Takacat enkle å sette opp?


Takacats er designet for rask og enkel montering. Ingen kløft med tunge og kompliserte gulvbordssystemer. Inflasjonen med den medfølgende manuelle pumpen tar 8 - 15 minutter, avhengig av Takacat-størrelse og treningsnivå. Inflasjonen med en rask elektriske pumpe tar 5-10 minutter, avhengig av størrelsen på Takacat du blåser opp.


1. Blås opp hovedrørene til 3psi / 22,5kpa
2. Sett inn Tube akterspeil. Tips - gni ned Tube-akterspeilet med såpevann, da dette vil gjøre det enklere å skyve inn akterspeilene.
3. Monter akterspeilplater på motoren med den medfølgende øyebolten
4. Sett inn og luft opp gulvet til 10psi / 65kpa
5. Bruk båndstropper for å koble D-ringene
6. Fest årer
7. Monter påhengsmotoren (kun kort stamme)
8. Sjekk nødvendig sikkerhetsutstyr, vedtekter og værforhold før avreise.


Er Takacat-båter lette å tømme og stuve?


Vår innovative, avtakbare akterspeilet gjør at Takacat kan rulles opp mindre, lettere og lettere enn tradisjonelle oppblåsbare båter som har fast akterspeil. En stor fordel når det gjelder håndtering, transport og / eller lagring. Ideell for campingvogn-, bobil- og sammenleggbare anbudsmarkeder.

Hvordan skal jeg transportere Takacat?
Takacat LX og Sport Series tilbyr ekte bærbarhet. De kan tømmes helt og vil passe inn i de fleste biler, SUV-er, etc. De kan transporteres enten oppblåst eller tømmes på takstativ. De kan enkelt lagres på båtdekk og duckboards på grunn av form og letthet; de tar også liten plass når de lagres for lagring. For båter av størrelse og ytelse er de vanskelig å slå.
Hvor er Takacat gummibåter designet og laget?
Designet, utviklet og testet av grunnlegger Greg Sowden i Auckland, New Zealand. Disse allsidige oppblåsbare katamaranbåtene blir deretter CE-testet og spesialbygget i vår kinesiske fabrikk ved hjelp av kvalitetskomponenter fra hele verden.


Sveisede vs limede sømmer
Vår standardproduksjon bruker et komplett limt system av følgende årsaker. Vi tilbyr imidlertid sveisede sømmer på våre mer kostnadseffektive L Series + spesialbestillinger om nødvendig. Egendefinerte Hypalon-rør blir også laget på bestilling.

For eksempel er det i Takacat LX-designet bare en hovedsøm som går parallelt nedover hvert kammer. Teknisk, ja, dette kan sveises (ikke nesekeglen skjønt), men som de fleste om ikke alle andre produsenter, kan gulvet, luftdekkgulvet, pluss alle beslag, inkludert håndtak, D-ringer, gnistlister, årelåser, akterspeil bare limes. Vi føler at dette utelukker enhver fordel med en sveiset søm fremfor limt.

En limt søm er også bedre for å bli brettet og vil ikke sprekke / splitte som en sveiset søm kan. Hvis en sveiset søm splittes, er det nesten umulig å reparere. Hvis en limt søm deler seg, kan den repareres. Som alle aspekter av produksjonen, er det pluss og minus for hver.

Med 14 år med Takacat-produksjon blir vi bedre og bedre og vil fortsette å utvikle oss.


Er Takacat CE-merket?
Ja, alle Takacat-serien er CE-testet og er CE-merket i henhold til de nyeste CE-standardene 2013/53 / EU. Hvis du har ytterligere spørsmål, ikke nøl med å sende oss en e-post på post@halvorsethfritid.no
Enkle erstatningsrør / re-tube
I motsetning til konvensjonelle ribber eller oppblåsbare båter, kan Takacats nå røres på nytt enkelt og kostnadseffektivt på grunn av vår revolusjonerende akterspeildesign. Vårt fullt avtakbare gulvsystem med høytrykksluftdekk og rør er ikke festet eller limt til et skrog eller akterspeil. Det er ingen problemer eller kostbar prosess for å få laget dine skadede rør på nytt og byttet ut. Du bestiller bare et sett med nye rør fra Takacat.
Stofftype: PVC eller HYPALON?
Det er noen viktige spørsmål å stille deg når det gjelder å ta en beslutning om å kjøpe en PVC eller Hypalon oppblåsbar båt. Fra et prispunkt er PVC vanskelig å slå.
Hvis din bruk av båten bare er noen måneder av året, og / eller du passer på den og ikke lar den være avdekket i elementene, er ekstraprisen på Hypalon vanskelig å begrunne.

Du kan forvente å få mellom 5 - 10 år ut av PVC-rørene dine, avhengig av bruken. For kunder under ekstreme forhold og klima som i tropene, anbefales Hypalon og gir deg et lengre arbeidsliv.

Hypalon (Neopren-stoff) gir best UV- og slitestyrke (også motstandsdyktig mot kjemikalier så vel som høye temperaturer), fargestabilitet og lufttetthet i tillegg til stor smidighet og høye vedheftingsverdier for å forbedre utførelsen. Stoffet slipes og klargjøres før en kald limingsteknikk brukes. Dette skaper et veldig sterkt bånd som vil vare så lenge stoffet selv. PVC (polyuretan stoff) gir en kostnadseffektiv inngang i fordelene med oppblåsbar teknologi og design.

Limingsmetodene til Hypalon og PVC er forskjellige med at PVC har evnen til å bli varmesveiset eller limt. På grunn av problemer forbundet med varmesveising som sprukne, sprø og vanskelige å reparere sømmer, har vi valgt å bruke et limesystem (chemisk / molekylær binding) for det meste av Takacat-området. Både sveisede og limte rør kan bare limes på skroget eller akterspeilet. PVC er veldig enkelt og kostnadseffektivt å reparere sammenlignet med Hypalon, og generelt synes vi det er det beste alternativet for Takacat-serien og designet bruk.


Hva er forskjellen mellom Takacat LX og Sports-serien?
Forskjellen ligger i baugdesignet og det kommer ned til personlig preferanse. Takacat LX har en åpen baugdesign som en slede eller landingsfartøy. Takacat Sport ser mer konvensjonell ut med et fullt buerør, som i dette tilfellet er konisk. Under vannlinjen har Takacat Sport og LX en veldig lik katamaranskrogdesign og deler veldig like egenskaper: Utrolig stabil, roer ypperlig og gir rask, jevn og effektiv planlegging. LX-rørdesignen har 50% mindre sømarbeid enn Sport Series og andre lignende konvensjonelle oppblåsbare.


Hvordan lagrer jeg en Takacat?
Takacat oppblåsbare kan oppbevares enten oppblåst eller i et oppbevaringsveske. Når den oppbevares i en pose, må posen være tørr. Benytt anledningen til å gi Takacat en god rengjøring. Hvis du blir oppblåst, er det best å dekke over Takacat. Ved høye temperaturer må du slippe litt luft ut av rørene for å unngå for stor ekspansjon. I varmen vil du ikke at hovedrørene skal overstige 3psi eller 10psi for luftdekkgulvet.


Lansering og henting av båt
Takacats nye hurtigutløsersystem gjør lansering og henting enklere enn noen gang før. Dette åpner for et bredt spekter av sjøsettingssteder der det ikke er mulig med andre typer båter. Takacats er lette i forhold til størrelsen og er godt balansert både på og utenfor vannet. Du kan nå legge de travle og noen ganger farlige båtrampene bak.

Vi foreslår at du undersøker lanseringsområdet ditt, forbereder deg selv og mannskapet ditt, og tar deg god tid til å gjøre deg klar. For surfforhold, prøv å holde buen pekende til å bryte bølger når du går ut, og når du kommer inn igjen, sett deg på baksiden av en bølge for en trygg gjennomgang.


Hvordan vet jeg om jeg kjøper et ekte Takacat-produkt?
Våre produkter bærer stolt Takacat.com-logoen og selges kun via vårt Takacat.com-nettsted og et begrenset antall internasjonale distributører. Hvis du er i tvil om en båt er ekte, må du kontakte oss på sales@takacat.com.
Hvordan håndterer du garantikrav?
Hvis du tror du har et garantikrav, må du bare kontakte hvem du først har kjøpt Takacat fra. Vennligst oppgi dine detaljer, båtens HiN plate detaljer sammen med en beskrivelse og bilde av feilen. Når informasjonen er mottatt, vil den bli gjennomgått og en beslutning om den beste måten å løse eller erstatte feilen mens du forårsaker minst mulig bry. Dette kan innebære at Takacat samarbeider med et lokalt verksted for å løse eventuelle feil som kan ha oppstått. Siden du har direkte kontakt med selskapet som designer og produserer Takacat gummibåt, vil vi være i stand til å hjelpe deg med å komme tilbake på vannet så raskt som mulig.


Vedlikehold
Kontroller regelmessig oppblåsing og overtrykkventiler. At bolter og muttere er strammet riktig (pass på at du ikke strammer for mye). Begge de ovennevnte kan opprettholdes av CRC, Inox smøremiddel osv. Pontoner lever mer enn et plastskrog, og deres konstante bevegelse kan forårsake utmattelsesskader. Det er viktig å holde pongtongene oppblåst tilstrekkelig. Underinflasjon vil føre til mer vannmotstand og dermed avta. Sjekk regelmessig pontonfestene til akterspeilet og skroget og andre skjøter i rørene. I mindre gummibåter mellom løse gulvplater og pontonger, er det viktig å holde områdene rene for smuss og rusk som kan gni og slites ned pontongen.

Rengjøring krever i utgangspunktet ikke mer enn et rengjøringsmiddel, en børste og en svamp for å håndtere rengjøring og vedlikehold av båtene.

Såpe: Bland en naturlig såpe med vann i henhold til instruksjonene på pakken. Skrubb pongettene med en svamp. Skyll av med vann. Bruk aldri høyt trykk når du rengjør båten, det kan skade stingene eller stoffet på pongtongene osv.